Co je to kulinářská třída Matcha čaje?

Čaj Matcha kulinářské kvality se někdy označuje také jako Matcha pro vaření. Tento typ Matcha je často považován za nekvalitní Matcha, ale obecně tomu tak není. Mělo by se to spíše chápat jako kategorie, která definuje použití nebo nejlepší použití pro čajový prášek, který spadá do této kategorie.

Stejně jako se Matcha obřadní kvality pěstuje proto, abyste si ji vychutnali jako čistý a lahodný čaj, kulinářská Matcha se pěstuje proto, aby se smíchala s dalšími přísadami. Protože se prášek Culinary Matcha obvykle mísí s dalšími přísadami, musí mít prášek poměrně výraznou chuť, aby nebyl maskován jinými příchutěmi nebo kořením. Matcha kulinářské kvality má proto výraznou a hořkou chuť. Někteří lidé skutečně dávají přednost pití Matchy kulinářské kvality, protože jim vyhovuje její hořká a silná chuť. Lze ji také použít například do nápojů Matcha Tea Latte (i když k tomu dáváme přednost Matcha třídy Premium).

Při vaření nebo pečení jsou možnosti použití čaje Matcha třídy Culinary téměř neomezené. Můžete ji použít k přípravě čokoládových lanýžů, dortů, chlebíčků, lívanců, muffinů, cupcaků, koktejlů, smoothies a mnoha dalších. Většina z nich se při použití dostatečného množství prášku Matcha zbarví do zelena, což vždy upoutá pozornost a vypadá to docela příjemně.

Jak kromě chuti nebo pohledem na obal poznáte rozdíl mezi Matcha Ceremonial grade a Matcha Culinary grade? Ceremonial grade Matcha by měla mít zářivě zelenou barvu, jako je barva trávníku nebo listů. Měla by být také velmi jemná na dotek a vonět jako čerstvě posekaná tráva! Zatímco matcha kulinářské kvality je také stále zelená a zářivá, ale ne tak zelená jako její obřadní kolegyně, a zároveň je jemná na dotek.